House in Suurupi

  • #Estonia
  • #private
  • #residential
  • #wood

Location

Karukella tee, Suurupi, Harju county, Estonia

Area

240 m2

Status

Completed 2019

Client

private client

Architecture and interior architecture

LUMIA and studio ARGUS

Margit Aule, Laura Ojala, Maris Kerge and Margit Argus

Photography

Liis Reiman

A young family’s new home in Suurupi, a village near Tallinn, is simple in form and content. In the large property, the archetypal gable-roofed house built of natural materials blends into the forest. The interior of the house is characterised by spaciousness, nordic serenity, functionality and light, quality materials and warm natural tones. The main living room with the dining room and open-plan kitchen, home cinema and sauna area engage in dialogue with the greenery behind the windows to form a private inner yard, open to the midday sun.

The exterior of the walls is clad with naturally-treated vertical larch boarding, contrasted by black opening solutions and elements. The roof is covered in blackish grey rolled sheet metal.

Previous project

Fahle Gallery Street

Next project

Kinder­garten in Pärnu